SCAP    |    Junior Zeeverkenners    |    Zeeverkenners    |    Wilde Vaart    |    Stam    |    Plusscouts
     
 
SCAP:
Home SCAP
Downloads Downloads
Geschiedenis Geschiedenis
Contributie Contributie
Accommodatie Accommodatie
Verhalen/Verslagen Verhalen en Verslagen

Algemeen:
Contact Contact
Agenda Agenda
Foto's Foto's
Links Links
Forum Forum
Gastenboek Gastenboek
Oudpapier Rooster Oud-papier Rooster

Verbouwing ScAP:
Links Verbouwing
Links Sponsoring
Links Sponsoren

Laatste nieuws:

Locatie

Scouting Anna Paulowna

    Scouting Anna Paulowna heeft een terrein dat aan de rand van het dorpje genaamd Anna Paulowna ligt. Voor degene die het nog niet weten; Anna Paulowna ligt in Noord-Holland, ongeveer 8 kilometer ten noorden van Schagen en 10 kilometer ten zuidoosten van Den Helder. Het terrein van scouting Anna Paulowna ligt aan het waterbekken "Het Oud Veer" waarin gezwommen en gezeild kan en mag worden (er komt geen beroepsvaart). Dankzij de beperkte stroming veroorzaakt door de gemalen hebben we hier de afgelopen 8 jaar nog geen blauw-alg gehad, iets wat redelijk uniek was de afgelopen zomers. Op een kilometer of 4 en makkelijk bereikbaar per lelievlet en sleper ligt het Amstelmeer, een voormalig stukje waddenzee dat werd ingesloten in voorbereiding van de bouw van de Afsluitdijk en dat nu een groot binnenmeer vormt.

Op het terrein van scouting Anna Paulowna vinden we een tweetal velden, een gebouw, 14 boksen voor onze boten en 2 grote betonnen vlotten die de haven beschermen tijdens storm en als afmeerplek gebruikt kunnen worden. Onze grasvelden worden goed onderhouden en zijn recentelijk opgehoogd, ééntje gebruiken we als tentenveld en de ander als speelveld. Helaas beschikken wij niet over de ruimte of de vergunningen om mensen binnen te laten slapen, dus tijdens kampen wordt er alleen in tenten geslapen.

Omdat wij een grote groep zijn die voordurend blijft groeien zijn wij druk bezig met plannen om ons gebouw te laten uitbreiden, wat wij nu toe bieden zijn 4 douches, 3 wc's, 1 keuken, 6 wasbakken, een grote zaal met openhaard en whiteboard en een aantal hokken voor de wachten. Voor de mensen die tijdens hun zomerkamp problemen hebben met vletten zijn bij ons ook aan het juiste adres, U kunt ze zelf uit het water halen en bij overleg kunt u tevens gebruik maken van onze 2 botenloodsen. In de komende 2 jaar hopen wij dat onze haven kan worden uitgebreid met 3 nieuwe boksen, en willen wij een stamhok en leslokaal bij laten bouwen.

Dankzij de centrale ligging in de kop van Noord Holland zijn er een groot aantal dingen die gedaan kunnen worden tijdens kampen. Onze vaarroutes door en naar het achterland bieden een groot aantal mogelijkheden, vanuit scouting Anna Paulowna worden jaarlijks trektochten van 30 tot 60 kilometer gehouden, korter en langer kan natuurlijk ook. Op een kilometer of 9 ligt het Noord-Hollandskanaal, waarop je tot het Noordzee-kanaal kan doorvaren. Via het eerder genoemde Amstelmeer is het mogelijk om binnen een aantal uur het IJselmeer te bereiken. Op een 10 minuutjes rijden met de auto komt u in een prachtig stadje genaamd Callantsoog waar ze een geweldig Noordzee strand hebben. Dit strand is prima toegankelijk en biedt (zomers) heerlijk zwemwater.


Met dank aan Scouting Wartburg uit Amsterdam voor de foto's

Agenda:

    
    

    
    

SchreeuwBox
TEST:
TEST TEST

Maarten:
De fotos van zomerkamp 2015 van de Pegasos in Haarlem staan online!. Kijk snel bij het fotoboek van de zeeverkenners.

Floris:
Helaas, helaas, tijdens het zeilinstructie was er teveel of teweinig wind. Hierdoor zijn er geen examens gevaren.

Scoutingdump:
Druk bezig met de voorbereiding van de JOTA/ JOTI? Doe eens inspiratie op bij www.scoutingdump.nl

Nieuw Bericht
Archief