SCAP    |    Junior Zeeverkenners    |    Zeeverkenners    |    Wilde Vaart    |    Stam    |    Plusscouts
     
 
SCAP:
Home SCAP
Downloads Downloads
Geschiedenis Geschiedenis
Contributie Contributie
Accommodatie Accommodatie
Verhalen/Verslagen Verhalen en Verslagen

Algemeen:
Contact Contact
Agenda Agenda
Foto's Foto's
Links Links
Forum Forum
Gastenboek Gastenboek
Oudpapier Rooster Oud-papier Rooster

Verbouwing ScAP:
Links Verbouwing
Links Sponsoring
Links Sponsoren

Laatste nieuws:

Verbouwing sanitair

S
couting Anna Paulowna is een gezonde vereniging, met een leuk ledenaantal, enthousiaste vrijwilligers en een eigen scouting gebouw. Tijdens nieuwbouw in 1987 bestond het scouting gebouw van Scouting Anna Paulowna uit een nette sanitaire ruimte, een leidingkamer, 3 groepshokken, een grote zaal en één loods voor het onderhoud aan de vletten.

In de loop van de jaren is er aan beide kopse kanten van het gebouw een deel aangebouwd, als eerste kwam de tweede ("nieuwe") loods, een aantal jaren later een leslokaal en een nieuw stamhok. De meest recente verbouwing, twee jaar geleden, is de vernieuwing van de keuken geweest.

Nu, na 25 jaar intensief gebruik, beginnen de sanitaire ruimtes van het scouting gebouw aan de Kneeskade in een steeds slechtere staat te verkeren. De volgende grote verbouwing waar het bestuur prioriteit bij legt zijn daarom de sanitaire ruimtes.De huidige situatie

De sanitaire ruimtes, de plek waar je je tanden poetst, naar de wc gaat en soms moet douchen, zijn essentieel voor het houden van geslaagde kampen op ons terrein. Zonder deze ruimtes kan je niet poepen, plassen, of jezelf wassen. Naast de noodzakelijke vernieuwingen wil Scouting Anna Paulowna deze verbouwing tevens aangrijpen om de sanitaire ruimtes efficiënter in te delen.

De grootste problemen die er momenteel zijn, zijn de gecombineerde heren-wc / urinoir, de hoeveelheid wasbakken en de 4 douches die niet afsluitbaar zijn. Om dit allemaal op te lossen is er een nieuwe indeling bedacht voor de sanitaire ruimte waarbij de wasbakken aan de rechterkant komen (momenteel herendouche) en drie afsluitbare douches aan de linkerkant (momenteel vrouwendouche).


De oude indeling


Scouting Anna Paulowna heeft een gezond leden aantal, maar er zijn altijd meer mannelijke leden dan vrouwelijke leden.  Door de 7 wasbakken te plaatsen in 1 ruimte zullen er geen wasbakken in een vrouwen-gedeelte ongebruikt blijven terwijl er heren staan te wachten. Hetzelfde geldt voor de douches, in de nieuwe indeling zullen er 3 afzonderlijk afsluitbare douchehokjes (denk aan een douchehokje op de camping) in één ruimte komen. Doordat elk hokje vrijwel vanaf de grond tot 2m boven de grond gescheiden zijn wordt het mogelijk om zowel heren als dames tegelijkertijd te laten douchen. Geen ongebruikte douches meer terwijl er mensen het koud hebben omdat ze per-ongeluk (expres) gingen zwemmen. De laatste wijziging is het scheiden van het urinoir en de heren-wc in twee apart toilet-ruimtes. Hierdoor wordt het mogelijk om ze allebei afzonderlijk of tegelijkertijd te gebruiken.


De nieuwe indeling


Naast deze grote wijzigingen zijn er nog extra werkzaamheden die uitgevoerd worden om de sanitaire ruimtes weer 20 jaar te laten voldoen. Om het schoonmaken te vergemakkelijken worden alle wanden en de vloer volledig opnieuw betegeld, en worden overal inbouw toiletten gebruikt. Tegelijkertijd moet er een centrale afzuiging worden aangelegd en worden de warmwater leidingen aangepast en vergroot. De nieuwe douchehokjes zullen bestaan uit het waterbestendige materiaal Trespa® en RVS.

 

Zonder sponsoren en voldoende financiele middelen kunnen we deze verbouwing nooit volbrengen. Wilt u ook uw steentje bijdragen?Agenda:

    
    

    
    

SchreeuwBox
TEST:
TEST TEST

Maarten:
De fotos van zomerkamp 2015 van de Pegasos in Haarlem staan online!. Kijk snel bij het fotoboek van de zeeverkenners.

Floris:
Helaas, helaas, tijdens het zeilinstructie was er teveel of teweinig wind. Hierdoor zijn er geen examens gevaren.

Scoutingdump:
Druk bezig met de voorbereiding van de JOTA/ JOTI? Doe eens inspiratie op bij www.scoutingdump.nl

Nieuw Bericht
Archief