De locatie

Scouting Anna Paulowna heeft een terrein dat aan de rand van het dorpje genaamd Anna Paulowna ligt. Voor degene die het nog niet weten; Anna Paulowna ligt in Noord-Holland, ongeveer 8 kilometer ten noorden van Schagen en 10 kilometer ten zuidoosten van Den Helder.

Het terrein van scouting Anna Paulowna ligt aan het waterbekken "Het Oud Veer" waarin gezwommen en gezeild kan en mag worden (er komt geen beroepsvaart). Dankzij de beperkte stroming veroorzaakt door de gemalen hebben we hier de afgelopen 8 jaar nog geen blauw-alg gehad, iets wat redelijk uniek was de afgelopen zomers. Op een kilometer of 4 en makkelijk bereikbaar per lelievlet en sleper ligt het Amstelmeer, een voormalig stukje waddenzee dat werd ingesloten in voorbereiding van de bouw van de Afsluitdijk en dat nu een groot binnenmeer vormt. 

Dankzij de centrale ligging in de kop van Noord Holland zijn er een groot aantal dingen die gedaan kunnen worden tijdens kampen. Onze vaarroutes door en naar het achterland bieden een groot aantal mogelijkheden.

Vanuit scouting Anna Paulowna worden jaarlijks trektochten van 30 tot 60 kilometer gehouden, korter en langer kan natuurlijk ook. Op een kilometer of 9 ligt het Noord-Hollands kanaal, waarop je tot het Noordzee-kanaal kan doorvaren. Via het eerder genoemde Amstelmeer is het mogelijk om binnen een aantal uur het IJselmeer te bereiken. Op een 10 minuutjes rijden met de auto komt u in een prachtig stadje genaamd Callantsoog waar ze een geweldig Noordzee strand hebben. Dit strand is prima toegankelijk en biedt (zomers) heerlijk zwemwater. 
Met dank aan Scouting Wartburg uit Amsterdam voor de foto's